Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Τα iPod στο μέλλον θα τροφοδοτούνται από τον παλμό της καρδιάς!

Η The Telegraph μετά από τα γεγονότα στην Ιαπωνία τα οποία μπορεί να καθυστερήσουν την παραγωγή των mp3 player, δημοσίευσε ένα ενδιαφέρον άρθρο το οποίο ισχυρίζεται την ανάπτυξη ενός chip που θα παράγει ενέργεια από την απλή κίνηση του σώματος, κάτι που ίσως να δούμε και στα καινούρια iPhone και iPod.


Το νέο chip βασίζεται σε μια nanoγεννήτρια η οποία θα μπορεί να παράγει ενέργεια από τις απλές κινήσεις του σώματος, όπως για παράδειγμα τους χτύπους της καρδιάς. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως η καινούρια αυτή τεχνολογία θα εφαρμοστεί σε μελλοντικές φορητές συσκευές για να μην χρειάζεται η μπαταρία ή η πηγή ρεύματος.
Αν και η τεχνολογία βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο κανείς δεν μας απαγορεύει να σκεφτούμε οως η Apple θα την χρησιμοποιήσει στο μέλλον.
Σίγουρα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία με τους ηλιακούς συλλέκτες και να την συνδυάσει με αυτή που παράγει ενέργεια από απλές κινήσεις του σώματος. Εφόσον δεν θα εξαρτάται από την μπαταρία, αυτό θα έκανε την Apple που γνωρίζουμε πόσο της αρέσει η κομψή σχεδίαση να δημιουργήσει ακόμα πιο λεπτές και ελαφριές συσκευές στο μέλλον.

Πηγή: greek-iphone.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...