Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

iPad 2. Sold out.


Σύμφωνα με έρευνα της Piper Jaffray το iPad 2 έχει ήδη ξεπουλήσει. Η έρευνα βασίζεται στην κίνηση των retail stores της Apple αυτό το Σαββατοκύριακο.


Συγκεκριμένα, ο αναλυτής Gene Munster υπολογίζει ότι η Apple πούλησε 400.000 με 500.000 iPad 2, γεγονός το οποίο επίσης σημαίνει πως η συσκευή τα πήγε καλύτερα από το iPad πρώτης γενιάς του οποίου οι πωλήσεις ήταν της τάξης των 300.000 μονάδων το πρώτο Σαββατοκύριακο διάθεσης. Ίσως αυτοί οι αριθμοί να απέχουν αρκετά από την πραγματικότητα, μιας και ο Munster έχει κάνει λάθος στο παρελθόν υπερεκτιμώντας τις πωλήσεις του iPad πρώτης γενιάς. Ιστορικά για μεγάλα releases σαν και αυτό, η Apple δίνει τις αρχικές πωλήσεις στην δημοσιότητα οπότε περιμένουμε να δούμε τον πραγματικό αριθμό πωλήσεων σε μία με δύο ημέρες.

Ένα ενδιαφέρον ποσοστό που βγαίνει από τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ότι το 70% των πωλήσεων προήλθαν από νέους αγοραστές. Από αυτό το ποσοστό 51% είναι χρήστες Mac και το 49% χρήστες Windows (Linux κανείς;).
Επίσης, το 65% είναι κάτοχοι iPhone, 24% διαθέτει Kindle αλλά μόνο το 6% δηλώνει πως χρησιμοποιεί το iPad σαν e-reader.
Περισσότερα στοιχεία (thanks to Paris1986):
  • Σχεδόν όλα τα iPad 2 πουλήθηκαν σε μία μέρα, το απόγευμα της Παρασκευής. Το Σάββατο είχαν εξαντληθεί. Η ομάδα της Piper Jaffray δεν κατάφερε να βρει ούτε ένα διαθέσιμο iPad 2 το Σάββατο.
  • Το 70% των αγοραστών iPad 2 ήταν νέοι αγοραστές (αγόραζαν για πρώτη φορά iPad), σε αντίθεση με το iPhone 4 όπου μόλις το 23% αγόραζε iPhone για πρώτη φορά.
  • Το 47% αγόραζε μοντέλο με τεχνολογία 3G, το οποίο τιμάται +$130.
  • Το 17% πίστευε ότι θα αγοράσει εφαρμογές και παιχνίδια από το App store σε σχέση με το 9% του πρώτου iPad.
Πηγή: iphonehellas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...