Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Η Apple στην κορυφή της tablet αγοράς μέχρι το 2013!

Σύμφωνα με τουλάχιστον μία εταιρεία ερευνών, την DisplaySearch, η Apple θα παραμείνει σταθερά ως ηγέτης της αγοράς για tablets τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια με σημαντικό μερίδιο αγοράς και πωλήσεις.


Η εταιρεία πιστεύει ότι η αγορά θα αναπτυχθεί με πολύ γρήγορο ρυθμό, εφόσον κατά κύριο λόγο επιταχύνθηκε εξαιτίας του iPad, το οποίο πιστεύει η Apple ότι φέτος θα πουλήσει 40 εκατομμύρια μονάδες, με μια πολύ σημαντική αύξηση από τα 15 εκατομμύρια που πούλησε το περασμένο έτος.
Πιθανόν το πιο φανταστικό πράγμα που αναφέρει η εταιρία στα στατιστικά της είναι ότι μέχρι το 2016 η αγορά tablet θα πουλάει 260 εκατομμύρια συσκευές την χρονιά παγκόσμια. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική άποψη λαμβάνοντας υπόψη ότι το 2010, 351 εκατομμύρια υπολογιστές απεστάλησαν. Πράγματι, αν αυτά τα στατιστικά αληθεύουν, θα μπορούσε να είναι αλήθεια ότι τα tablets από το 2016 θα μπορούν να αντικαταστήσουν ένα αριθμό πωλήσεων PC και ίσως να υπερβούνε ακόμη και τις πωλήσεις των PC.
Όσο για τους ανταγωνιστές της Apple, η DisplaySearch πιστεύει ότι κάπου στις αρχές του 2013 θα καταφέρουν να φτάσουν τις πωλήσεις της Apple (συνολικά όλες οι πωλήσεις των ανταγωνιστών όμως), το οποίο θα αφήσει την Apple στην πρώτη θέση για αρκετό καιρό.
Είτε μάλιστα οι ανταγωνιστές της Apple μπορέσουν να καλύψουν τη διαφορά από τις αρχές του 2013 θα στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό από το πόσο καλά κάνουν φέτος στην κυκλοφορία των ανταγωνιστών του iPad πρώτης γενιάς.
Αν αποτύχουν, η αγορά των tablet θα είναι ακριβώς ίδια με αυτή των Mp3 player, στην οποία η Apple είναι κυρίαρχος με τα iPod της εδώ και μια δεκαετία.

Πηγή: greek-iphone.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...