Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

18 εκατομμύρια tablets το 2010, μαντέψτε πόσα πούλησε η Apple?!


Αν οι εκτιμήσεις της IDC έχουν πέσει μέσα, το 2010 πουλήθηκαν 18 εκατομμύρια tablets με κυρίαρχο της Apple και το iPad και δεύτερο στην σειρά το Samsung Galaxy Tab. Η Apple μπορεί να έχασε μερίδιο αγοράς αλλά κατάφερε να πουλήσει σχεδόν ολόκληρο τον όγκο των tablets που κυκλοφορούν στην αγορά, για αυτό βλέπετε iPad παντού. Με σύνολο πωλήσεων 83% στο 2010, η Apple δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για τον ανταγωνισμό ακόμα και το 2011 που ονομάστηκε από τον ίδιο τον Steve Jobs η χρονιά του iPad 2.
Στην ίδια έρευνα γίνεται παρουσίαση και του αριθμού των e-readers που έχουν πουληθεί και έχουν φτάσει τα 12 εκατομμύρια το 2010 με νικητή και κυρίαρχο της αγοράς το Amazon Kindle. Τώρα καταλαβαίνετε γιατί είναι σημαντικό για την Apple το iBooks αλλά και η μείωση βάρους στο iPad 2.
Ίσως το σημαντικότερο στοιχείο για τις πωλήσεις των tablets και των e-readers είναι το εξής: ο κόσμος προτιμά τα tablets και τα φιλικά προς τον χρήστη interface χωρίς το ποντίκι και το πληκτρολόγιο. 
Είναι πλέον ξεκάθαρο, χωρίς ακόμα η κόντρα iPad 2 / iOS devices με Android 3.0 Honeycomb tablets να έχει φουντώσει για τα καλά, το 2011 όλο και περισσότεροι θα προτιμήσουν τα tablets για τους λόγους που έχω εξηγήσει. Οι περισσότερες εργασίες μπορούν όχι απλά να γίνουν μέσα από ένα tablet αλλά να γίνουν σε οποιοδήποτε χώρο και με εξαιρετικά σημαντική διάρκεια μπαταρίας που μπορεί να ικανοποιήσει και άλλες ανάγκες όπως αναπαραγωγή βίντεο κλπ.
Εσείς θα αγοράσετε tablet το 2011, iPad 2 ή κάποιο Android 3.0 tablet;
Πηγή: pestaola.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...