Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Έρχεται το World of Warcraft στο iPad;

Για τα εκατομμύρια των συνδρομητών του World of Warcraft (WoW), φαίνεται ότι διεξάγονται κάποια πειράματα για το παγκοσμίως γνωστό παιχνίδι που έχουν σχέση με το iPad. Τo προηγούμενο Σαββατοκύριακο,  ο David Perry, CEO και συνιδρυτής της Gakai, δημοσίευσε μια εικόνα του παιχνιδιού που τρέχει στο iPad.



Σε περίπτωση που δε είστε εξοικειωμένοι με τη Gakai, πρόκειται για μια νέα υπηρεσία (η οποία είναι ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο), που φιλοξενεί και φορτώνει οποιοδήποτε παιχνίδι στον υπολογιστή μέσω ενός internet browser. Βασικά, παίζεται παιχνίδια τα οποία είναι ανεβασμένα στους servers της  Gakai ενώ παρακολουθείτε ένα βίντεο δράσης. Σύμφωνα με αναφορές, η Gakai εργάζεται πάνω σε μια τεχνολογία η οποία θα επιτρέπει την αναπαραγωγή κάποιου παιχνιδιού μέσω ενός internet browser ή κάποιων μικρών διακομιστών. Η λογική της ιδέας είναι ότι όλη η επεξεργασία γίνεται στους servers και τα γραφικά και ο ήχος φορτώνουν στο διακομιστή, όπου με τη σειρά τους γυρίζουν πίσω στους servers της Gakai.

Είναι πολύ εύκολο να είστε ενθουσιασμένος για μια ενδεχόμενη έκδοση του World of Warcraft στο iPad. Γρήγορα θα αρχίσετε να σκέφτεστε πως ο μηχανισμός αφής του iPad θα δουλεύει με το παιχνίδι. Θα μπορούσατε να φανταστείτε πως οι επιδρομές που κάνετε στο παιχνίδι θα μπορέσουν να περάσουν σε μια εντελώς διαφορετική διάσταση με τη βοήθεια του  iPad. Μέχρι και σήμερα το παιχνίδι λειτουργεί με το παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή χρησιμοποιώντας ένα ποντίκι και ένα πληκτρολόγιο. Φυσικά, είναι γνωστό ότι μπορεί να συνδεθεί ένα ασύρματο πληκτρολόγιο μέσω της τεχνολογίας bluetooth στο iPad. Ωστόσο, δεν έχουμε δει αυτό να γίνετε πραγματικότητα χωρίς να υπάρχουν προβλήματα καθιστώντας τη σύνδεση αδύνατη.
Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε πως αυτό το πείραμα θα αρχίσει να παίρνει μορφή. Ίσως, η Gakai να ετοιμάζετε να δημιουργήσει αυτή την εφαρμογή και να μπορέσει να περάσει αυτή την εμπειρία σε εντελώς άλλο επίπεδο. Χωρίς αμφιβολία, το World of Warcraft είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα για το iPad. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε λοιπόν είναι να περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτό που έχει στα σχέδια της η Gakai.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...