Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

iPhone 5 και iPad 2 χωρίς Home button?


Μετά την κυκλοφορία του iOS 4.3 beta 1 και τα νέα gestures για το iPad που παρουσιάστηκαν δεν θα μπορούσαν να μην αρχίσουν οι φήμες περί απόσυρσης του home button από τις iOS συσκευές.
Το BGR μάλιστα σε σημερινό του δημοσίευμα αναφέρεται σε πηγές οι οποίες επιβεβαιώνουν οτι τα επόμενης γενιάς iPad αλλά και iPhone δεν θα διαθέτουν το γνωστό home button.

Είναι κάτι τέτοιο εφικτό; Σίγουρα και το παρακάτω video που παρουσιάζει τα νέα gestures του iOS 4.3 στο iPad το αποδεικνύει:





Το ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα το δούμε να εφαρμόζεται και στην πράξη. Το home button αποτελεί το κοινό σημείο όλων των iOS συσκευών από την παρουσίαση του iPhone πριν από τέσσερα χρόνια μέχρι και σήμερα. Αποτελεί το μοναδικό κουμπί που ο κάθε χρήστης γνωρίζει την χρησιμότητα του και απλοποιεί τον χειρισμό της συσκευής.


Επιπλέον, τα μη-αρτιμελή άτομα ή άτομα με ειδικές ανάγκες – μία ομάδα ατόμων όπου το iPad είναι πολύ δημοφιλές λόγω της ευχρηστίας του – δεν θα μπορέσουν να ελέγχουν την συσκευή μόνο με τα gestures.
Αναμένουμε λοιπόν να δούμε αν η Apple αποφασίσει να αποσύρει το home button από τις επόμενης γενιάς iOS συσκευές…

Πηγή: iphonehellas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...