Σάββατο, 8 Ιανουαρίου 2011

Τα tablets θα αυξηθούν 3 φορές το 2011, το iPad 250% και όλα σε βάρος των PC


Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο John Paczkowski οι πωλήσεις των tablets θα αυξηθούν 3 φορές το 2011 σε σύγκριση με την χρονιά που μόλις τελείωσε. Αναμένεται ότι συνολικά θα πουληθούν 54 εκατομμύρια tablets σε όλο τον κόσμο με το iPad να καταλαμβάνει μερίδιο αγοράς 67% και να αυξάνει τις πωλήσεις περίπου 250% σε σύγκριση με το 2010. Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά ο μεγάλος χαμένος θα είναι το PC, όχι αυτό που εννοούμε Windows PC αλλά ο ηλεκτρονικός υπολογιστής όπως ακριβώς τον έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα.


Ο κανιβαλισμός των πωλήσεων PC είναι δεδομένος και γνωστός. Τα tablets είναι πιο φθηνά, περισσότερο φιλικά, φορητά και καλύπτουν την πλειοψηφία των αναγκών του χρήση που θέλεις επικοινωνία με emails, Facebook και Twitter, ταινίες και βιβλία και φυσικά λίγο φωτογραφίες με μουσική. Αυτό ακριβώς είναι και το στοιχείο που θα αλλάξει αν τελικά οι πωλήσεις των tablets ακολουθήσουν την τάση που περιγράφεται στην έρευνα που ετοίμασε η Robert Cihra της Caris & Co. Αρκετά γρήγορα και σταθερά, μεγάλο μέρος του πληθυσμού θα μεταφερθεί σε ένα είδος thin client computing πολύ πιο φιλικό προς το χρήστη και με την δυνατότητα για χρήση παντού και πάντα. Έννοια αντιδιαμετρικά αντίθετη από ό,τι έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα.


Είναι προφανές γιατί το iPad άλλαξε τον κόσμο όπως τον γνωρίζουμε και γιατί όλοι περιμένουν όχι μόνο την έλευση του iPad 2 αλλά και των διάφορων Android 3.0 Honeycomb tablets.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...