Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Apple App Store, 6.5 δις app downloads...


Είναι τρομαχτικό τι ανακοίνωσε ο Steve Jobs την περασμένη εβδομάδα. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 6.5 δισεκατομμύρια app downloads από το App Store. Αν αναλογιστούμε ότι ο πληθυσμός ολόκληρου του πλανήτη είναι περίπου 6.8 δισεκατομμύρια, η Apple έχει καταφέρει να προωθήσει μέσω του iTunes και του App Store, 1 app σε κάθε ένα πολίτη αυτού του κόσμου. Για να παίξει με τα νούμερα και να εντυπωσιάσει ακόμα περισσότερο, ο Jobs ανέφερε ότι οι χρήστες κάνουν download 200 apps κάθε δευτερόλεπτο. Άλλα 200 μόλις κατέβηκαν… και άλλα 200 τώρα!


Όλα αυτά με μόλις 160 εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών στο iTunes και την Apple να καταγράφει κέρδη και πωλήσεις ρεκόρ σε κάθε οικονομικό τρίμηνο. Το επίτευγμα της Apple δείχνει ξεκάθαρα ποιο είναι το distribution model ευρείας κλίμακας για το παρόν και το μέλλον και πως μπορεί μια εταιρεία να καταφέρει να ικανοποιήσει την ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση για κατανάλωση ενώ παράλληλα μοιράζει δισεκατομμύρια δολάρια στους δημιουργούς των iPhone, iPod, iPad apps.



Η Apple τόλμησε και απέδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει συνδυάζοντας το iOS με το App Store στο παρόν και το μέλλον της ψηφιακής εποχής. Ευτυχώς για τον κόσμο η επιτυχία της Apple έχει να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό από Google, Nokia και Microsoft.

Πηγή: http://www.pestaola.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...