Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Facebook, η εταιρεία που όλοι θέλουν να επενδύσουν και κάποιοι βιάζονται να πουλήσουν!


Η αξία του Facebook μεγαλώνει καθημερινά, σε σημείο που πολλοί να κάνουν λόγο για μια νέα φούσκα. Η αξία του Facebook αυτή την στιγμή λέγεται ότι κινείται κάπου μεταξύ 70 και 90 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ποσό που προκύπτει από την τιμή που πληρώνουν οι επενδυτές για να αγοράσουν μετοχές πριν το Facebook αποφασίσει να μπει στο χρηματιστήριο. Στο πάρτι έχουν εμπλακεί πολλοί αλλά την ίδια ώρα κάποιοι θέλουν να αποχωρήσουν με διάθεση να ξεφορτωθούν μετοχές με αξία περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.
Αν τελικά το Facebook καταλήξει φούσκα και μαζί με αυτό παρασυρθούν και άλλες εταιρείες μένει να το δούμε. Είναι σίγουρο πάντως ότι όσο η εκτιμώμενη αξία του Facebook ανεβαίνει, τόσο περισσότερο θα γίνεται λόγος για ένα νέο dot com bubble και η κατάσταση θα ξεφύγει από κάθε λογική για πολλούς. Δεν λέω ότι το Facebook δεν είναι μεγάλη ή σημαντική εταιρεία, ούτε ότι δεν βρισκόμαστε ή πλησιάζουμε γρήγορα σε μια νέα φούσκα που θα γκρεμίσει μεγάλο μέρος της Αμερικανικής και παγκόσμιας οικονομίας.
Είναι ξεκάθαρο ότι η κουβέντα έχει ξεκινήσει, 10 χρόνια μετά το dot com bubble πολλοί κάνουν λόγο για επανάληψη του φαινομένου με παραδείγματα το Facebook και μερικές ακόμα εταιρείες. Αν όσοι θέλουν να ξεφορτωθούν μετοχές αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων έχουν δίκιο θα φανεί πολύ σύντομα. Για τους υπόλοιπους το Facebook θα συνεχίσει να είναι μια καλή ευκαιρία και μια πλατφόρμα για δημιουργία εκατομμυρίων δολαρίων σε κέρδη, χαμένες ώρες, διασκέδασης, φωτογραφιών, βίντεο και likes. Πόσο χρήσιμο, επικερδές και ωφέλιμο είναι αυτό το οικοδόμημα μόνο ο ιστορικός του μέλλοντος μπορεί να κρίνει.
Πηγή: pestaola.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...