Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

iMessage: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το αναβαθμισμένο messaging system του iOS 5!


Όλοι είδαμε το νέο iMessage της Apple στην παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα ως μέρος του iOS 5 αλλά πως λειτουργεί στην πράξη;
Το iMessage είναι μια υπηρεσία δωρεάν ανταλλαγής μηνυμάτων κειμένου/φωτογραφιών/βίντεο μεταξύ iOS συσκευών στην iOS 5 που εκμεταλλεύεται την παρουσία δικτύου Wi-Fi ή 3G. Ως εκ τούτου όσοι διαθέτουν iOS συσκευές με την έκδοση iOS 5 θα μπορούν να ανταλλάσσουν δωρεάν μηνύματα.
Μέχρι στιγμής η δυνατότητα αυτή προσφέρεται ως μέρος της iOS 5 beta1 και λειτουργεί απροβλημάτιστα. Όσοι το χρησιμοποιούν θα πρέπει να το ενεργοποιήσουν μέσα από τις ρυθμίσεις. Σημειώνουμε ότι δεν υπάρχει ξεχωριστό εικονίδιο ή κάτι τέτοιο. Το iMessage είναι μέρος της εφαρμογής “Μηνύματα” που όλοι γνωρίζουμε.


Όπως βλέπετε μπορείτε είτε να ενεργοποιήσετε μόνο τη λειτουργία SMS είτε μόνο τη λειτουργία iMessage και να μην χρεωθείτε ποτέ ξανά για SMS! (συμφέρει εάν όλοι σας οι φίλοι έχουν iOS συσκευές)
Επίσης, η λειτουργία αυτή δεν περιορίζεται μόνο μεταξύ iPhone αλλά σε όλες τις συσκευές που έχουν iOS (iPad και iPod touch). Ο τρόπος που λειτουργεί σε αυτή την περίπτωση η αποστολή ενός iMessage είναι με την χρήση του Apple ID που έχει καθένας από μας. Μάλιστα, εάν χρησιμοποιείτε το ίδιο Apple ID σε πολλές συσκευές, τότε το μήνυμα θα έρχεται σε όλες και η συνομιλία θα αποθηκεύεται παντού.
Ας δούμε, τώρα, τη διαφορά μεταξύ ενός iMessage και ενός απλού μηνύματος

iMessage vs SMS


Παρατηρήστε τα διαφορετικά χρώματα. Η Apple επέλεξε το μπλε για το iMessage και το πράσινο για τα SMS. Το iPhone μπορεί αυτόματα να αναγνωρίσει εάν ο παραλήπτης διαθέτει την iOS 5 και σας ειδοποιεί κατάλληλα στο πεδίο συγγραφής με το μήνυμα “iMessage”. Εάν δεν είναι δυνατή η αποστολή ενός τέτοιου μηνύματος και πρέπει να σταλεί ως SMS εμφανίζεται απλά η ένδειξη “Mήνυμα”
Το iMessage, επίσης, προσφέρει και τη δυνατότητα αναφοράς μηνυμάτων. Δηλαδή, το iPhone θα σας αναφέρει εάν το iMessage σας παραδόθηκε και εάν έχει διαβαστεί από τον παραλήπτη. Επίσης, φαίνεται με ένα ειδικό σύμβολο πότε ο χρήστης πληκτρολογεί την απάντηση:


Γενικότερα, το iMessage είναι μια καταπληκτική δυνατότητα που θα χαίρει σημαντικής αναγνώρισης από όλη την κοινότητα iOS χρηστών. H Apple καταφέρνει σταδιακά να απεξαρτηθεί από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας (iMessage, FaceTime) και αυτό μόνο καλό μπορεί να αποβεί για τον τελικό χρήστη.
Πηγή: iphonehellas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...