Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Σχετικά με την χρονική στιγμή της παραίτησης του Steve Jobs από CEO της Apple!


Η είδηση “βόμβα” της χτεσινής παραίτησης του Steve Jobs από CEO της Apple συντάραξε το κοινό αίσθημα με τα αίτια της αποχώρησης να παραμένουν μέχρι και αυτή τη στιγμή άγνωστα. 

Μπορεί ο Jobs να παραμένει Πρόεδρος του ΔΣ της Apple, με τον μέχρι πρότινος COO της εταιρίας, Tim Cook να αναλαμβάνει χρέη CEO, ωστόσο οι ήδη ευαίσθητες ισορροπίες στον χώρο αλλάζουν άρδην σε μία εποχή εντονότατου ανταγωνισμού, δικαστικών διαμαχών και με το πολυαναμενόμενο/α νέο/α iPhone (iPhone 4S/iPhone 5) να περιμένει/ουν να ανακοινωθεί/ούν μέσα στον ερχόμενο μήνα.

Γιατί λοιπόν επέλεξε η  Apple να ανακοινώσει την παραίτηση του Steve Jobs, του ανθρώπου που οδήγησε την εταιρεία από το χείλος της καταστροφής στην κορυφή, την συγκεκριμένη χρονική στιγμή; Γιατί τώρα; Γιατί να μην ανακοινωθεί η αποχώρηση μετά από την ανακοίνωση του νέου/ων iPhone; Εκδηλώθηκε κάποια επιπλοκή στην υγεία του Jobs ή μήπως αυτή είναι η τέλεια χρονική στιγμή;


Η παραίτηση του Steve Jobs από CEO δεν σημαίνει πως αποχωρεί και από τα γενικότερα δρώμενα, εξελίξεις και αποφάσεις της εταιρίας, αλλά φεύγει από το προσκήνιο έχοντας ωστόσο την γενική εποπτεία ως Πρόεδρος του ΔΣ ενώ παράλληλα έχει αφήσει στην θέση έναν ικανότατο CEO ο οποίος “μαθήτευσε” δίπλα του και έχει ήδη αποδείξει ότι μπορεί να να λάβει με επιτυχία την θέση του CEO, σε τουλάχιστον 3 περιπτώσεις:
  • Το 2004 μετά την ανάρρωση του Jobs από εγχείριση στο πάγκρεας.
  • Το 2009 μετά από την μεταμόσχευση συκωτιού του Steve Jobs
  • Τον περασμένο Ιανουάριο μετά από την ιατρική άδεια του Steve Jobs.

Η ανακοίνωση της Apple δεν πραγματοποιήθηκε τυχαία αυτή την περίοδο. Θα ήταν άλλωστε παράλογο να σκεφτόμαστε ότι η Apple δεν έχει σχεδιάσει την επόμενη μετά-Steve-εποχή καθώς και τον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιηθεί αλλά και θα ανακοινωθεί η μετάβαση.

Η χρονική στιγμή της παραίτησης του Steve Jobs είναι ομολογουμένως τέλεια. Η Apple βρίσκεται στην κορυφή του ανταγωνισμού παρουσιάζοντας σημαντικά κέρδη και ρυθμό ανάπτυξης που τρομάζει τα “αντίπαλα στρατόπεδα”.

 Η οποιαδήποτε αρνητική αντίδραση των μετόχων στο άκουσμα της αποχώρησης του Jobs και η τυχόν πτώση των μετοχών της εταιρείας θα κρατήσει ελάχιστα καθώς σε λιγότερο από 1 μήνα αναμένεται/ονται το/τα νέο/α iPhone (iPhone 4S/iPhone 5) με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι για 1η φορά αναμένεται η ταυτόχρονη  διάθεση του νέου iPhone σε 4 παρόχους των ΗΠΑ (Sprint, Verizon, AT&T & T-Mobile).

Η ανακοίνωση και διάθεση της νέας γενιάς iPhone θα γίνει από τον Tim Cook ο οποίος θα σηκώσει το βάρος της παρουσίασης του Keynote αλλά ταυτόχρονα θα συνδυάσει το όνομα του με το καλύτερο smartphone που έχει βγάλει ποτέ η Apple. Η μετάβαση, έστω για τα μάτια του κόσμου – γιατί εσωτερικά έχει γίνει εδώ και καιρό- θα φανεί ομαλή.

Ας μην ξεχνάμε ότι το iPhone 5 (όπως και το iPhone 6 αλλά και όλα τα προϊόντα της Apple αλλά και κάθε σοβαρής ανταγωνιστικής εταιρείας) σχεδιάζονται εδώ και πάρα πολλούς μήνες ή και χρόνια. Ο Steve Jobs ως CEO συμμετείχε ενεργά στην σχεδίαση και ανάπτυξη των νέων προϊόντων και υπηρεσιών και θα συνεχίσει να συμμετέχει, αν και από διαφορετική θέση.

 Θα περάσουν αρκετά χρόνια για να δούμε μία υπηρεσία ή προϊόν από την Apple το οποίο να μην έχει στο ελάχιστο την σφραγίδα του Jobs…
Πηγή: iphonehellas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...